Sprekers

Maak kennis met onze inspirerende gastsprekers

Yvonne Vlasman

Met meer dan 18 jaar ervaring in forensische diensten is Yvonne een gerenommeerde forensisch accountant en adviseur op het gebied van naleving en integriteit. Yvonne heeft talrijke nationale en internationale opdrachten geleid aangaande interne en externe fraude, financieel-economische criminaliteit zoals corruptie en sancties, due diligence en wangedrag van werknemers. Bovendien heeft ze adviesdiensten op het gebied van naleving en ethiek verstrekt in een breed scala aan sectoren en industrieën. Door haar ervaring is ze is een gerespecteerde adviseur voor uitvoerende comités en toezichthoudende raden.

Sander Schimmelpenninck

Sander Schimmelpenninck studeerde rechten in Rotterdam en Milaan. Na het afronden van zijn studie begon hij met frisse tegenzin als advocaat op de Zuidas. In 2012 gooide hij het roer om en begon met ondernemen, hij openende met zijn vriend Jaap Reesema twee pizzarestaurants. Na een periode als parttime redacteur werd hij in 2016 benoemd tot hoofdredacteur voor Quote.  Vier jaar later keerde hij terug naar het ondernemerschap en richtte Tonny Media op. Inmiddels weet hij als columnist en verslaggever van De Volkskrant dikwijls de gevoelige snaar te raken, hij behoort tot de best gelezen columnisten van Nederland. Als opiniemaker laveert Schimmelpenninck graag tussen de klassieke links/rechtse tegenstelling. 

Roel Schatorjé

Roel Schatorjé heeft na zijn studie bedrijfseconomie 3 jaar in de finance wereld gewerkt als consultant en financieringsspecialist bij de Rabobank. Op een dag zat hij te dagdromen en dacht: Als ik nog 40 jaar moet werken en al mijn tijd en energie nou eens zou steken om de natuur te helpen, hoeveel natuur kan ik dan creëren? Na een tussenjaar in Kenya kwam Roel bij terugkomst in aanraking met steenpapier en leerde hij over de gigantische blinde vlek die we hebben over de negatieve impact van de papierindustrie. Hieruit is MOYU ontstaan. Een notitieboek dat gemaakt is van betere materialen, dat langer meegaat en waarvoor bomen worden geplant. Nu, 3 jaar later werken ze met circa 20 man vol passie om MOYU een wereldwijd merk te maken en de papierindustrie te vergroenen. De bomenteller staat al op 150.000 bomen, meer dan hij die ene dag had durven dromen. 

 

Roby Hormis

Roby Hormis, geboren in Irak, heeft de master Accounting aan de VU en is inmiddels creatief ondernemer en medeoprichter van Tosti Creative. Een reclamebureau dat spraakmakende campagnes maakt voor topmerken zoals HEMA, Dirk van den Broek en Heineken. Zijn ervaring als ondernemer en communicatiespecialist zet hij in voor maatschappelijke doeleinden. 

 

Olga Smirnova

Olga is de afgelopen 5 jaar verantwoordelijk voor de externe en interne duurzaamheidsrapportage bij HEINEKEN, voorafgegaan door meer dan 15 jaar ervaring in interne en externe assurance, risicomanagement en governance. Olga begon haar carrière als financial auditor, gevolgd door functies op interne auditafdelingen van HEINEKEN en TNT Express, verantwoordelijk voor audits op het gebied van supply chain en duurzaamheid. Olga is medevoorzitter van duurzaamheidswerkgroepen van de Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) en de Association of Dutch Financial Executives (FEA) en is lid van duurzaamheidswerkgroepen van de European Roundtable of Industrialists (ERT) en het World Economic Forum (WEF). 

Marion Kempeners

Senior ESG adviseur

Marion heeft ruime ervaring met ESG-beleid en -performance, toepassing van ESG wet- en regelgeving en met jaarverslaglegging en verslaggevingsstandaarden.

Marco Schilder

Marco is sinds 2006 als management consultant gespecialiseerd in financiële functie-advisering. Hij adviseert financiële afdelingen van (multinationale) ondernemingen op het gebied van het optimaliseren van processen, organisatie, technologie en management informatie. Dit met als doel de financiële functie te ondersteunen bij de transformatie tot een waardevolle(re) business partner voor de organisatie, en hen te begeleiden richting het digitale tijdperk. In dit kader helpt hij financiële afdelingen met het implementeren van de CSRD-verplichtingen binnen hun organisatie. Vóór 2006 heeft Marco gewerkt als financial en internal auditor en is afgestudeerd bedrijfskundige, Register Accountant en Register Controller.

Jirina van Daal

Beleidsmedewerker CSRD

Jirina is beleidsmedewerker CSRD bij bureau Vaktechniek van Flynth. Zij heeft ruime ervaring als register accountant. Naast haar functie bij Flynth is zij Docent Externe verslaggeving en afstudeerbegeleider, Hogeschool Inholland; Ambassadeur NBA (De Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) en Lid van NBA werkgroep Duurzaamheidsverslaggeving.

Gijsbert Bruijnes

Gijsbert Bruijnes is sinds 2009 werkzaam bij BDO en daar “geboren en getogen” als accountant.
Naast de reguliere controlewerkzaamheden is hij ook graag met overkoepelende onderwerpen bezig. Zo ondersteunt hij de Rotterdamse praktijk als vaktechnisch coördinator, waarbij hij als sparringpartner fungeert voor allerhande vaktechnische vraagstukken en presentaties verzorgt tijdens het vaktechnisch overleg.

Gijsbert is tevens lid van de werkgroep soft controls in de audit. Deze werkgroep draagt zorg voor de integratie van soft controls in de reguliere controleaanpak, met de landelijke presentatie van het assurance rapport bij soft controls als mooi hoogtepunt. Tot slot heeft Gijsbert ook ervaring met de controle van niet-financiële informatie.

Esther Wolfs

Esther is met haar kennis en ervaring voortrekker op het gebied van biodiversiteit en milieu-impact op nationaal en internationaal niveau. Zij ontwikkelt al jarenlang diepgaand de ‘business case for nature’. Esther stelt de waarde en afhankelijkheden van ecosysteemdiensten vast en zorgt daarmee voor betere besluitvorming en samenwerking door bedrijven, overheden, onderzoekers en natuurbeschermingsorganisaties.

Ellyne Bierman

Na jarenlange ervaring als Brand Manager voor grote mediamerken, heeft Ellyne Bierman in 2020 besloten haar marketingkennis en abonnee-ervaring in te zetten om de circulaire economie te versnellen. Ze heeft het Product-as-a-Service platform Reflower opgezet, waar klanten samen blijvende bloemen delen. De duurzame bloemenbieb is de enige partij in Nederland die een abonnement op kunstbloemen voor consumenten en zakelijke klanten tegen een aantrekkelijke prijs aanbiedt. Inmiddels staan de blijvende bloemen in beeldige vazen van Den Helder tot Rotterdam en alle plaatsen daartussen. Reflower een impact-first onderneming, lid van Social EnterpriseNL, MVO Nederland, Impact Hub en De Club van Circulaire Ondernemers. 

 

Barbara Baarsma

Barbara Baarsma is hoogleraar Toegepaste Economie aan de UvA, voorzitter van de Bankraad van DNB en lid van het Nederlands Comite voor Ondernemerschap. 
Van april 2016 tot maart 2023 werkte zij bij Rabobank. De laatste 2 jaar als CEO van de Rabo Carbon Bank. Van begin 2019 tot begin 2021 was Barbara directievoorzitter Rabobank Amsterdam. Deze bank fungeert tevens als knooppunt voor gespecialiseerde taken voor alle vestigingen van de Rabobank in de Metropoolregio Amsterdam. Zij was tot eind 2018 directeur Kennisontwikkeling bij Rabobank. Van 2012 tot en juli 2019 was Barbara Kroonlid bij de SER. Ook was zij lid van de Monitoringcommissie Corporate Governance en vervult zij diverse andere nevenfuncties. 
Voor haar overstap naar Rabobank was zij directeur van SEO Economisch Onderzoek en vervulde zij verschillende toezichthoudende functies. Tot aan haar overstap was zij lid van de Raad van Commissarissen van Loyalis NV, Espria en Aon Groep Nederland bv, lid van het bestuur van de Stichting Preferente Aandelen Kas Bank en lid van de Advisory Board Responsible Investment bij PGGM. Daarvoor was zij commissaris/intern toezichthouder bij Woonzorg, St. Elisabeth Twee Steden Ziekenhuis, BNN, en lid van de audit committee van FNV Bondgenoten. 

Arie Koornneef

Sinds 2017 directeur van ASN Bank. Aanvankelijk was hij verantwoordelijk voor duurzaamheidsbeleid, duurzame financieringen en marketing en communicatie. En sinds 2018 is hij eindverantwoordelijk. Internationaal maakt de bank impact door als duurzame aanjager het goede voorbeeld te geven op de drie pijlers van haar duurzaamheidsbeleid: klimaat, biodiversiteit en mensenrechten. Arie omschrijft zichzelf als een verbinder die graag denkt en doet. Eerder was hij onder werkzaam in de directie SNS, ook onderdeel van de Volksbank. Daarvoor was hij een aantal jaren werkzaam bij NGO’s. Eerst bij Youth for Christ, daarna bij Simavi. Zijn persoonlijke ambitie is om duurzaam bankieren voor iedereen bereikbaar en aantrekkelijk te maken. Bereikbaar door heldere, begrijpelijke producten te bieden. En aantrekkelijk door te laten zien dat duurzaam bankieren financieel en maatschappelijk rendement oplevert. Want hoe meer klanten zich aan ASN Bank verbinden, hoe meer impact de bank kan maken om te bouwen aan een duurzame en rechtvaardige samenleving.